zaterdag 18 april 2015

5 Sessies - journal

Ik heb in 5 sessies van 20 minuten een journal gemaakt. Een half journal om precies te zijn. Er zijn nog 24 spreads welke ik later op dezelfde manier ga vullen.

De 1e Sessie - verf / inkt
Ik heb alleen verf gebruikt. Geen inkt. Alle 24 spreads volgekladderd met verf. Kwakken, uitsmeren... bakpapier ertussen, anders plakken de pagina's aanelkaar vast. Een aantal kleuren per spread. Drogen.

De 2e sessie - collage / restverwerking plakken
Dezelfde avond verder gegaan. Ik heb allerlei restjes papier verzameld en deze voor mij uitgespreid. Per spread een aantal stukjes geplakt. Weer alle 24 spreads in plm. 20 minuten. Weer bakpapier ertussen.

De 3e sessie - Stempels / stencils
Meteen na de 2e sessie op de 24 spreads gestencild met een aantal stencils. Niet teveel, een stuk of 3. Met een sponsje verf door de stencils gedabt (hoe noem je dat eigenlijk?) Ook met een closetrolletje ringen gestempeld. Weer bakpapier en laten drogen.

De 4e sessie - afbeeldingen / woorden
Ik had nog een aantal afbeeldingen liggen. Deze heb ik dezelfde avond nog geplakt. Toen gestopt en de volgende dag verder gegaan. Eerst meer afbeeldingen en woorden gezocht en uitgeknipt. Vervolgens de 24 spreads gevuld hiermee.

De 5e sessie - gebruik pennen, podloden, stiften etc.
Later op de dag rustig elke pagina bekrabbeld, geschreven, getekend. Weet niet hoeveel minuten precies. Maakt niet uit. Wel merk ik dan dat ik weer teveel na ga denken en niet kan stoppen. Volgende keer de timer weer aan ;-)

De foto's staan hier.


Geen opmerkingen: