dinsdag 31 december 2013

365 dagen - 345 t/m 365

Hèhè, eindelijk af. Was leuk om te doen, maar ik doe het niet nog een keertje. Wat ik erg moeilijk vind is dat "dagelijkse moeten". Ik wordt daar helemaal gestoord van. Het bepaald mijn hele dag. En waarom? Geen flauw idee, het is nu eenmaal zo. De laatste maanden viel mij ook extra zwaar. Had willen stoppen, maar vond dat ook van de gekke. Moet toch kunnen? Zo'n miezerig tekeningetje per dag? En dan ook nog niet eens netjes, nee, tussen de aardappels en het toetje door, vlug even een haal op papier.
Maar er valt een druk van mijn schouders nu dat "moeten" voorbij is. Nu ga ik gewoon "elke dag wanneer ik zin heb" iets doen. Heb de laatste maanden ook echt de boel afgerafeld. Maar ik heb volgehouden, elke dag weer, op 1 baaldag (83) en 1 snipperdag (236) na. Dat waren 2 tekeningetjes die ik voor nood vooruit had gemaakt. Dat was een kadootje voor mezelf. 2 Dagen dat ik niet "moest".345 - Die dag moest ik voor de jaarlijkse contrôle weer een mammografie laten maken. De uitslag was goed, dus ik kan weer een jaartje vooruit.
346 - Zo tussendoor begonnen met het tekenen van patroontjes voor (kerst)kaarten. O.a. een muisje.
347 - Spreekt voor zich
348 - Soms doet Blogspot erg moeilijk en kan ik even geen reacties plaatsen. Ze zullen dan wel aan het back-uppen zijn ofzo. Even geduld en dan kan het wel weer.
349 - Voor onze vrienden in Noorwegen een website gemaakt. Is nog lang niet klaar, maar het begin is er. Ze kunnen nu zelf ook het een en ander toevoegen, wat ze dus ook doen ;-) http://VakantiehuisNoorwegen.wordpress.com
350 - Vandaag bezoek gehad van het Friese zangduo Nanne en Ankie. Had voor hen gefilmd en ze kwamen even de DVD en een bakje koffie halen.
351 - Zo nu en dan heb ik eters... dan vraag ik wat ze willen eten en vandaag was dat dus bloemkool met een sausje.


352 - Eindelijk die keten uit onze voortuin. Nu kunnen we weer wat meer zien. Nog een rommeltje en ook nog niet klaar, maar het einde is in zicht.
353 - Samen met Jarno naar Surhuisterveen gewandeld. Winderig en koud, maar wel lekker. Ik wandel graag :-)
354 - Voor de toneelvereniging de geluidsCD opgenomen, samengesteld en gemaakt. Zal nog wel een paar keer moeten, maar de basis is klaar.
355 - De dagen gaan weer lengen. Werd tijd, want als het donker is ben ik slaperig...
356 - Alweer wandelen... in de regen. Vind ik heerlijk!
357 - Het journal waar al deze tekeningetjes in worden geplakt verder af gemaakt. Pagina's geschilderd en er een aantal aan elkaar geplakt. Had teveel pagina's. Ook een aantal tekeningetjes ingekleurd en -geplakt. Nu moet alles drogen voordat ik verder kan plakken.
358 - Echt een drukke dag. Alle eten en hapjes voorbereiden voor morgen. Voor mij een hele klus met dat gammele lichaam. Ben soms zo kwaad dat ik dat niet "even" kan doen. Kost me altijd veel moeite. Maar goed, ik doe het dan toch maar weer omdat ik het zo leuk vind.
359 - Mijn grote "kerstkind" is weer jarig vandaag.
360 - Gisteren konden mijn zoon Henk en kleindochter Emma niet komen. Daarom komen ze vandaag en blijven tot 2 januari logeren bij Hillie.
361 - Met zijn allen snert gegeten. Heerlijk!


362 - Met de kinderen naar de Bios in Drachten geweest. We hebben de Disney-film "Frozen" gezien. In 3D. Emma had dat nog nooit gezien (3D) en zo nu en dan werd de bril even afgezet wanneer er iets de zaal in kwam vliegen. Maar ze vond het geweldig. Wij allemaal trouwens...
363 - Auwauw... de drukte eist zijn tol. We zouden vandaag zwemmen, maar hebben het maar een dag uitgesteld. Het grootste gedeelte van de dag plat gelegen. Zo nu en dan even rondlopen en bewegen. Wat aspirientjes en veel slapen.
364 - Zwemmen met de kinderen. In de Welle in Drachten. Een groot succes. Lekker patat gegeten (moet wel want je mag je eigen eten niet meenemen :-( ). Rond half vijf waren we weer thuis en Hillie maakte een grote pan macaroni. Lekker.
365 - Vuurwerk! Overdag zo te zien :-) Er wordt in ieder geval veel geknald buiten. Ik heb de laatste tekening ingeplakt en ben klaar met het 365-dagen-project. Ik ga de vlag ook maar even uithangen geloof ik...


4 opmerkingen:

Ineke zei

Wat een prestatie! Wel leuk dat we een jaar hebben kunnen meegenieten van jouw belevenissen, maar ik kan mij voorstellen dat je het niet nog een keer doet ;-) Gefeliciteerd met 365 dagen!

Jolande zei

Nou APPLAUS voor jezelf hoor Hanny, je hebt het toch maar mooi volgehouden.
Heerlijk dat de uitslag goed is!
Alles bij elkaar zeker een paar vlaggen waard :-)

Margriet zei

Hartstikke goed van je Hanny, we hebben het gered!!!! En zonder jou en J-tje was het mij trouwens niet gelukt om het vol te houden!!! Dus dank jullie wel :-)

trompke zei

Jullie ook geweldig bedankt voor de ruggesteun gedurende deze 365 dagen! Zonder jullie had ik al lang opgegeven!