woensdag 25 september 2013

365 dagen - 268

Beetje met de dagen in de war. Maar deze is vandaag getekend vlakbij de camping in Gordes. Prachtig oud stadje met bouris (weet de naam niet precies). In ieder geval veel van dit spul op de foto.

5 opmerkingen:

Margriet zei

Die huisjes heb ik ook al eens gezien...zal ook wel in de Provence zijn geweest :-)

Ineke zei

Superleuk, ook je tekening ;-)
Ik heb even gegoogled:
Aan de voet van het dorp ligt de Village des Bories, een dorpje met stenen hutten uit de 18e eeuw. Deze woningen zijn gebouwd in een stijl die men in de streek rondom Apt al vanaf ca. 5000 v.Chr. hanteerde. Het dorpje wordt niet meer bewoond. Men heeft de woningen geheel gerestaureerd en tegenwoordig is de nederzetting een toeristische trekpleister.

trompke zei

We zijn niet naar dat oude stadje met bories geweest. Vanaf de camping loopt een pad naar Gordes, zo'n 2 kilometer. Die hele route is ommuurd met die prachtige stapelmuurtjes en er staan ook nog genoeg bories. En geen tourist te zien. Prachtig allemaal. Gordes zelf is ook mooi maar heel erg toeristisch en erg druk. Dan heb ik toch liever die kleinere minder bekende plaatsjes. Morgen gaan we naar La Coste. Naar het kasteel van Markies de Sade. Ben benieuwd :-)

Margriet zei

Ik ben ook benieuwd....naar wat ga je daar voor tekeningetje van gaat maken ;-)

trompke zei

Een paar blote voeten... Oh nee, die heb ik al gedaan ;-)