zaterdag 7 september 2013

Keetje's gastenboek

Marian Koning voelt zich geroepen om oude schaftketen om te bouwen tot iets leuks. Zo is ze bezig met Keetje, Kaatje en er staat ook al een Kootje achteraf die waarschijnlijk eerst dienst doet als opslagkootje.
Keetje was eerst, en daarmee is Marian heel stoer met de ver- en ombouw bezig. Marian riep ooit dat Keetje niet alleen een logeerhuisje zou worden, maar ook een kunstkeetje met een permanente expositie onder de naam "Keetjeskunst." Ik heb daarom een gastenboek beloofd en inmiddels gemaakt.


Het boek is gemaakt van opgespaarde "Kellogg's Special K"-dozen. Vond ik wel toepasselijk. Hoe het gastenboek is gemaakt kun je aan de hand van deze fotocollage zien.


Van de voor- en achterzijden van de dozen zijn de pagina's en de grotere tags gemaakt. Van de restanten de kleine pockets en tags. Alle karton is gevouwen en daarna afgescheurd om mooie oneffen randen te maken. Alles is eerst geverfd met gesso, daarna in de gelatine-bak bedrukt. De meeste pagina's zijn enkelzijdig bedrukt, daarna dubbelgevouwen om zo een grote pocket te maken. Op de pagina's en tags zijn witte schrijfvlakken geschilderd zodat je de tekst beter kunt lezen. De randen zijn met een stempelkussentje donkerder gemaakt. Tussen de pocketpagina's zitten ook enkele pagina's van een ander formaat.
De manier van binden heb ik van dit filmpje (plm. 12e minuut) van Kiala Givehand afgekeken. Ik heb in plaats van ringen rekbaar kant gebruikt met daaraan een paar papieren kralen. Aan de tags zitten ook stukjes van hetzelfde kant.

4 opmerkingen:

Margriet zei

Ziet er prachtig uit!!! Moet ik toch echt een keer in Keetje gaan logeren...want ik wil wel in dat gastenboek schrijven ;-)

jeetjejanita zei

Wat supertof! Echt zo mooi wat je maakt... deze is absoluut Keetje waardig :)

marian zei

G-E-W-E-L-D-I-G! Heel erg blij mee, wat een feest weer dit!!

Jolande zei

Hartstikke mooi gemaakt, dat zal prachtig staan in het kunstkeetje.
Grappig om te zien dat je het van cerealboxen gemaakt heb, ik heb net het begin van mijn Oehoe journal op geknipt gezet, gemaakt van.....:-)