maandag 22 juni 2015

CZC 21 en 22

CZC 21 - Vlecht eens met papier
Van behangstrookjes een vlechtmatje gemaakt. Die op een kaart geplakt en alles met Stazon inkt, alcoholinkt (Adirondack) en water bespat en gedept. Door het drogen met de föhn gingen de hoekjes omhoog krullen wat ik zo heb gelaten. In het midden van het matje nog een stukje transparant geplakt waarop ik al een rondje had geverfd.


CZC 22 - Je favoriete kinderboek
Ik had meerdere favoriete boeken. Was dol op de "Stijfkopje"- reeks , "Saskia en Jeroen" en nog enkele series. Maar de meeste indruk maakte het boek "Afke's tiental" op mij. Huilend zat ik te lezen. Zo zielig en erg vond ik dat een arm gezin zo moest leven en het zo moeilijk had. Het boek is geschreven door Nynke van Hichtum (Sjoukje Bokma de Boer, de vrouw van Pieter Jelles Troelstra). Zij had een meisje in dienst en het verhaal van Afke's tiental gaat over het gezin van dat dienstmeisje (één van de 10 kinderen).
In 2001 is het leven van Sjoukje verfilmd in de film "Nynke". Ik heb een figurantenrol mogen spelen in die film.

Ik heb een oud kapot "Afke's tiental" boek gebruikt voor deze kaart. Het titelblad en een stuk van de eerste illustratie (getekend door Cornelis Jetses). Mijn eigen boek staat nog steeds in de kast.2 opmerkingen:

Margriet zei

Ze zijn beide leuk! Ik ben nog bezig met de vlecht opdracht, maar misschien sla ik hem ook wel over, net zo als de puzzelstukje-opdracht!

Jolande zei

Ook op jouw blog ben ik weer bij, leuk allemaal. Hier is het ook winter, maar gelukkig niet zo'n winter als op jouw inchie :-)