dinsdag 7 januari 2014

Journal - planner 2014 (de basis is af)

Na mijn 365 dagen project 2013 wilde ik iets nieuws verzinnen. Omdat ik geen zin had in een nieuw 365-dagen project (ik werk graag vrijblijvend ;-) ) bedacht ik het volgende:
Als-ik-zin-in-heb-365-dagen-project. Een journal waar ik notities, tekeningen, herinneringen etc. in kan plakken. Toen attendeerde Margriet mij op een heel leuk project, The Documented Life Project.
Wat ik precies met dat project ga doen weet ik nog niet. In ieder geval ben ik begonnen met het maken van een journal-planner. Een hele dikke, met 52 weken bestaande uit 4 pagina's elk. Eén pagina met daarop de week en op een pagina wil ik een pocket. Ook wil ik er nog maandoverzichten in verwerken en natuurlijk mijn notities, tekeningetjes etc.
Ik heb voor dit journal een stapel gelatine-afdrukken gebruikt die ik nog had liggen en heb ook een aantal gemaakt met mijn nieuwe (houdbare) gelatine-plaat. Deze werkt perfect, is lekker stevig en beschadigd daarom minder snel. Of hij houdbaar is moet nog blijken.
Verder heb ik de extra uitvouwbare pagina's met washi-tape vastgeplakt en het journal ingebonden met allerlei garens. De week-pagina's zijn beplakt met diverse kleine memo-blaadjes (Action) en de dagen en data met de hand geschreven (fijne cd marker). De tabs zijn ook uit gelatine-plaat afdrukken geknipt en beplakt met memostrookje.
De basis is af. De omslag ga ik ook nog verder bewerken. Maar hij doet al dienst als weekplanner. Er staan al een aantal gebeurtenissen, verjaardagen en afspraken in. Er gaat een notitieboekje / kleine (gekochte) agenda in mijn tas als geheugen. Het 6 cm. dikke journal pas daar niet in (tas).9 opmerkingen:

Margriet zei

Ooooh jakkes....ik kijk niet verder hahahaha
Mijn handen gaan alweer jeuken!!!

trompke zei

Ik ga misschien toch meedoen met dat Live project. Durf alleen niet zo goed. Mijn Engels is nogal boers LOL
Maar kan de uitdagingen misschien wel maken... twijfeltwijfel..

Clari zei

De buitenlanders proberen niet eens Nederlands. Dus ze moeten blij en tevreden zijn met degene die hun in zijn of haar taal aanspreken.
Met andere woorden,.. gewoon doen hoor.
Ik vind het jammer dat ik niet eens boers Engels spreek of lees.
Er zijn zulke leuke workshops in het Engels.En ik kan ze niet volgen.

groetjes Clari.

Margriet zei

Doendoen Hanny :-)

wilma zei

Ik doe ook niet mee als het engels is en met vertalen op google ziet het er nog beroerder uit mis wel een hoop zo dus kijk meestal gewoon plaatjes en verzin ik wel hoe iets gemaakt is en opzich is dat misschien veel kunstiger 💍😜

Jolande zei

Het ziet er in ieder geval heel kleurig uit Hanny.

Echt jammer dat jullie de workshops niet kunnen volgen.
Op you tube zijn ook wel gratis workshop te vinden die in het engels zijn, maar die heel goed te volgen zijn door alleen te kijken.
Ik kan wel engels volgen, maar ik heb niet altijd zin in blablabla en dan kijk ik de filmpjes zonder mijn koptelefoon op te zetten :-)

trompke zei

Ik kan Engels wel redelijk volgen, maar mijn verhaal doen dat lukt moeizaam. Maar ik ben al bezig met de 1e challenge ;-) En als ik achterop ben vind ik dat geen probleem. Ben ik nu ook al...

Gaan jullie ook meedoen? Gezellig ;-)

Jolande zei

Ik ga niet meedoen :-)
Ik hou het bij de dagelijkse hartjes en de wekelijkse tag en heel misschien heb ik dan tussen het reizen door tijd om aan mijn nog on-affe journals te werken.

Margriet zei

Ik ga ook niet meedoen, heb al genoeg andere dingen ;-) Maar als je het wel redelijk kan volgen dan is dt toch prima Hanny, je hoeft toch zelf geen lange verhalen in het engels te plaatsen??